Welkom bij IPS

Sinds 1993 zijn wij dé specialist in het vangen en verladen van vleeskuikens. Als toegewijde partner van vleeskuikenhouders streven wij naar het hoogste niveau van dienstverlening in de pluimveesector.

Over IPS

Bij IPS zijn we experts in het verladen van vleeskuikens. We begrijpen hoe belangrijk het is om dit proces nauwkeurig te plannen, vooral omdat vleeskuikenhouders volgens een strak schema van ongeveer 7 weken werken. Daarom is goed contact tussen de pluimveehouder, IPS, de slachterijen en de transporteur essentieel. Met onze jarenlange ervaring en op maat gemaakte planningen zorgen we ervoor dat alles soepel verloopt. Onze laadploegen, bestaande uit ervaren medewerkers onder leiding van een voorman, zorgen voor een efficiënte en professionele aanpak.

Naast het verladen van pluimvee bieden we ook loader-diensten aan. We stellen (knik)loaders ter beschikking, indien gewenst met of zonder chauffeur. Deze worden gebruikt voor het laden van kratten met pluimvee. Onze ervaring leert dat het merendeel van het pluimvee het best in het donker geladen kan worden om de rust in de stallen te bewaren. Daarom zijn onze (knik)loaders uitgerust met speciale laadverlichting.

Na het laden worden de (knik)loaders ook ingezet voor het mestschuiven, waarna alles grondig wordt gereinigd. Hygiëne en voedselveiligheid staan bij IPS hoog in het vaandel. Daarom reinigen we onze (knik)loaders ter plaatse, zodat er geen risico is op overdracht van ziektes naar andere pluimveebedrijven. Naast (knik)loaders beschikken we ook over verreikers en vrachtwagens met chauffeur. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ons werkgebied

International Poultry Services (IPS) verricht werkzaamheden in heel Nederland, België, de Duitse (o.a. Nordrhein-Westfalen) en Franse grensstreek. Dankzij een geografische spreiding van onze vangploegen is er altijd een IPS uitvalsbasis bij u in de buurt. Zo houden we de reisafstand voor onze vangploegen minimaal en zijn ook onze voorrijkosten concurrerend. Bijgevoegde landkaart geeft een impressie van de diverse uitvalsbasissen van IPS.

Onderdeel van Moonen Group of Companies

IPS is onderdeel van Moonen Group of Companies, een conglomeraat van bedrijven met oprichter/eigenaar Vitor Moonen als gemeenschappelijke deler. Moonen Group of Companies is een internationaal georiënteerde bedrijvengroep met meer dan 600 medewerkers. De activiteiten van de diverse bedrijven komen samen in één centrale organisatie. Het hoofdkantoor is gevestigd op bedrijventerrein Savelveld in Stramproy (Limburg, Nederland).

Hygiëne

Bij IPS geloven we sterk in het belang van een gezonde en hygiënische werkomgeving. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van alle geldende regelgeving op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, en wij streven ernaar om de hoogste normen te handhaven, ook bij het reinigen van onze laadapparatuur.

Dierenwelzijn

Onze missie gaat verder dan efficiënt laden alleen. Wij zijn voortdurend bezig met innovatie om dierenwelzijn te verbeteren. IPS is trots op haar gemotiveerde vangploegen die zich dagelijks inzetten om op economisch verantwoorde wijze pluimvee te laden met zo min mogelijk ketenletsel, wat resulteert in een hoog niveau van dierenwelzijn.

Zorg voor mens en dier

Bij ons streven naar dierenwelzijn staat ook het welzijn van onze medewerkers centraal. We hechten veel waarde aan het feit dat ons personeel in staat is om uitdagende situaties aan te pakken. Daarom bieden we hoogwaardige huisvesting en vervoer naar de werklocatie aan, en onze teams worden geleid door een meewerkend voorman die als vast aanspreekpunt fungeert, wat zorgt voor maximale duidelijkheid op de werkvloer. We zijn er trots op dat we deze voorzieningen kunnen bieden en zo het welzijn van onze medewerkers kunnen waarborgen.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij zien onszelf niet alleen als een vleeskuikenverlader, maar ook als een partner die actief bijdraagt aan een duurzame pluimveehouderij en een beter landschap. Daarom zijn we betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en nemen we deel aan verschillende besturen om onze kennis en ervaring te delen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de sector.

Personeelshuisvesting

Medewerkers van International Poultry Services krijgen direct bij indiensttreding al de mogelijkheid om gebruik te maken van centrale huisvesting op verschillende locaties in Nederland en België. Dit biedt praktische voordelen op het gebied van vervoer en communicatie en draagt bij aan een goede balans tussen werk en privé.

Waarom kiezen voor IPS?

Omdat we elke dag streven naar perfectie, waterdichte afspraken maken, en een toegewijd team van ervaren en geregistreerde medewerkers hebben. Met onze uitgebreide diensten en expertise is IPS een totaalaanbieder voor vleeskuikenhouders.