Vleeskuikens

Vleeskuikens

International Poultry Services biedt verschillende diensten aan. Zo is IPS gespecialiseerd in het vangen en verladen van vleeskuikens. In de vleeskuikensector is een strakke planning van groot belang. Omdat alle vleeskuikenhouders volgens een vaste cyclus van gemiddeld 7 weken laden, is nauw contact tussen de pluimveehouder, IPS, de slachterijen en transporteur heel belangrijk. IPS heeft hier vele jaren ervaring in en werkt met heldere, op maat gemaakte planningen. De laadploegen bestaan uit gemotiveerde, ervaren medewerkers en worden altijd vergezeld door een meewerkend voorman, die tevens als vast aanspreekpunt geldt. Wij verzorgen het laden van A tot Z zodat u, als pluimveehouder, niet aanwezig hoeft te zijn tijdens onze werkzaamheden en zich kunt richten op andere verplichtingen binnen het bedrijf. Indien gewenst bieden we ook (knik)loaders met chauffeur aan. Of alleen chauffeurs als uw bedrijf zelf over een (knik)loader beschikt. De (knik)loaders worden gebruikt voor het uitrijden van de kratten met vleeskuikens en eventueel voor het mestschuiven na afloop. Uiteraard wordt alles schoon achter gelaten. Heeft u interesse in onze diensten?

Moederdieren

Moederdieren

International Poultry Services heeft veel ervaring met het laden van moederdieren. Deze kunnen het beste geladen worden met een (knik)loader. Dit geeft als grootste voordeel dat er rust in de stal blijft, zodat het pluimvee niet wordt opgejaagd waardoor de kans op zowel schade aan vleugels en poten als dooddrukken sterk wordt verminderd. Ook een aangepaste stalverlichting kan hieraan bijdragen. Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop. Onze medewerkers kunnen in een constant tempo doorwerken om op deze manier snel en efficiënt uw gehele stal uit te laden. Het is wel van belang dat de gangen van de stal begaanbaar zijn i.v.m. de afmetingen van de (knik)loader. Daarom is het ook hier belangrijk om een goede planning en duidelijke afspraken te maken. Vandaar de aanwezigheid van de voorman op locatie zodat snelle communicatie plaats kan vinden. Wij geven u graag advies.

Legkippen

Legkippen

Omdat veel pluimveebedrijven steeds groter worden nemen de te laden aantallen voor het laden van oude legkippen fors toe. IPS kan dit uitstekend voor u verzorgen. Wij zijn gespecialiseerd in het laden van grote aantallen (leg)kippen. Ook verzorgen wij het laden van scharrel- en volièrekippen. We hebben de ervaring dat deze het beste in het duister/donker geladen kunnen worden, eventueel met specifieke laadverlichting. Dit om de rust in de stallen te bewaren. Ieder pluimveebedrijf is uniek en vereist wellicht een specifieke aanpak en laadmethode. Vandaar dat we graag persoonlijk kennis met u willen maken om uw situatie ter plekke te bekijken en de wensen en mogelijkheden met u te bespreken.

Kalkoenen

Kalkoenen

Kalkoenen laden is een vak apart. De professionals van IPS beheersen deze discipline echter als geen ander. Ons personeel is erop getraind om voor rust in de stal te zorgen. Dit is bij kalkoenen nog belangrijker dan bij ander pluimvee, omdat kalkoenen snel kunnen stikken als ze in de verdrukking komen. Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden die IPS u kan bieden op dit gebied?

Machinaal laden

Machinaal laden

Naast handmatig laden, heeft International Poultry Services ook de mogelijkheid om vleeskuikens te vangen met een laadmachine. Naast meer dan 20 laadploegen, beschikt IPS namelijk ook over een aantal laadmachines. Wij kiezen hiervoor, omdat wij met deze halfautomatische wijze van laden de ontwikkelingen op dit gebied kunnen blijven volgen en hier actief aan blijven bijdragen.

Wanneer de vleeskuikens machinaal worden geladen, wordt de laadmachine ruim van te voren naar de locatie gebracht. Een specialistisch team, bestaande uit een opgeleide machine operator en enkele pluimveevangers, zorgt er vervolgens voor dat de laadmachine met de juiste afstellingen en in het juiste tempo door de pluimveestal beweegt. Nadat alle vleeskuikens zijn geladen, wordt de laadmachine schoongespoten en opgehaald. IPS hecht grote waarde aan hygiëne en voedselveiligheid, zodat er geen ziektes kunnen worden overgebracht naar een ander pluimveebedrijf.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Loader werkzaamheden

Loader werkzaamheden

Naast het verladen van bedrijfspluimvee biedt International Poultry Services ook loader werkzaamheden aan. Denk hierbij aan het ter beschikking stellen van een (knik)loaders, desgewenst met of zonder chauffeur. Voor het uitrijden van de kratten met pluimvee wordt gebruik gemaakt van (knik)loaders. We hebben de ervaring dat het merendeel van het pluimvee het best in het duister / donker geladen kunnen worden, dit om de rust in de stallen te bewaren. Vandaar dat de (knik)loaders voorzien zijn van specifieke laadverlichting. Ook voor het mestschuiven na afloop worden de (knik)loaders ingezet. Uiteraard wordt vervolgens alles grondig schoongemaakt. IPS hecht grote waarde aan hygiëne en voedselveiligheid. Zodoende dat de gebruikte (knik)loaders ter plekke worden gereinigd zodat er geen ziektes kunnen worden overgebracht naar een ander pluimveebedrijf. Naast (knik)loaders beschikt IPS over eigen verreikers en vrachtwagens met chauffeur. Neem contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.